Meny

Hva er Cageball?

Cageball er helt vanlig fotball som spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et seks meter høyt nett. Dette gjør at ballen er i spill hele tiden. Målene på banen kan justeres i to forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper. Banen er 21 meter lang, 15 meter bred, 6 meter takhøyde og dekket består av den nyeste typen kunstgress. Her blir det garantert action, svette, moro og mye latter!

Cageball gir gleden av fotball en ny dimensjon. Her blir alle involvert og man er hele tiden en del av spillet. Dette gir stor glede og god trening for alle spillerne. Man slipper å forholde seg til kjedelige dødballer, innkast og langpasninger uten mål og mening. Her får man mange mål og mye å juble for.

Cageball ble første gang spilt 19. oktober 2002 i Gelsenkirchen i Tyskland. Schalke 04 var klubben som startet det hele, med trener Jörg Berger som pådriver. Reglene er skapt av Bundesligatrener Jörg Berger, daværende trener for Schalke 04. Han ville holde regelverket så enkelt og kort som mulig, for å sikre et spennende og rask spill. Cageball er svært populært i Trondheim og Oslo og vi gleder oss til å huse Vestlendinger som vil oppleve fotball på sitt beste fritt for regn og ruskevær.

Et Cageball-lag består opprinnelig av 4 spillere eller flere (3 utespillere pluss målvakt). Men de fleste lag (fra 14 år og opp) spiller 4 mot 4, eller flere, uten keeper. Cageball er et intensivt og svært hurtig spill, så det kan være godt å ha noen innbyttere på benken.

Man bruker samme regler som i vanlig fotball, frispark må tas hurtig. Innkast, hjørnespark og offside er ikke gjeldende.

Målhøyden kan tilpasses antall spillere på banen eller om det spilles med eller uten målvakt.

Kunstgress-sko benyttes. Andre typer innendørs-sko kan også brukes. Det er ikke tillatt å bruke sko med skruknotter.

Ta kontakt på e-post eller telefon 97 34 7777 for mer informasjon.

Cageball – Turbofotball på sitt beste!

Foto: Øyvind Johannessen

Huseklepp Arena

Innendørs fotball på kunstgress

Kontakt oss